Roden - de top van drenthe

Goede opkomst ledenvergadering

26-3-2014

Vooral het onderwerp "vijveronderhoud in de wijk" heeft voor een goede opkomst gezorgd tijdens de algemene ledenvergadering 10 maart jongst leden.

Wethouder Otto Huisman heeft de plannen van de gemeente in het kort toegelicht. Binnenkort zal er een uitgebreide informatiedag of avond worden georganiseerd op het gemeentehuis, waarvoor alle "watereigenaren" uit de wijk zullen worden uitgenodigd.

Otto Huisman heeft toegezegd de totale kosten, voor het terugbrengen van alle vijverpartijen naar een nul situatie, op zich te nemen. Althans voor rekening van de gemeente. Alleen onder die voorwaarde, dat er een Vereniging van Huiseigenaren in het leven wordt geroepen die een onderhoudsplan opstellen waarbij er wordt gezorgd dat, door middel van maandelijkse of jaarlijkse bijdragen, er gedurende de komende tien jaar onderhoud gepleegd kan worden in de vorm van riet maaien en dat één keer in de tien jaar gebaggerd kan worden.

Er zal een verdeelsleutel moeten worden bedacht die bepaald hoeveel elk huishouden, dat aan het water woont, zal moeten bijdragen. 

Het bestuur van de Wijkvereniging heeft er alleen voor gezorgd dat dit onderwerp in een stroomversnelling geraakt, maar zal in deze geen partij zijn. De vereniging van huisdeigenaaren zal zelf afspraken met de gemeente moeten maken.

Zodra bekend is wanneer de info-dag gepland staat zullen wij u hierover berichten.

Het rapport over de waterkwaliteit in de wijk is terug te lezen door, hier te klikken

 

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen
Delen
« Terug naar overzicht

Nieuws

Agenda

Sponsor